Az autósztráda orvlövészei nyomában: adalékok az igazoltatás kriminalisztikai hasznosíthatóságához és a beszámíthatóság fogalmának kérdéséhez (Belügyi Szemle, 2011)
A szerző részletesen bemutatja a 2002-es washingtoni autópályás sorozatgyilkos ügyének nyomozását, emellett elemzést nyújt az igazoltatási és átvizsgálási gyakorlatok hasznosságáról (különösen a faji profilalkotásról szóló vita tükrében), valamint áttekintést ad az elmeállapotra hivatkozó büntetőjogi védekezés (insanity defence) amerikai bírósági gyakorlatának történetéről.