A bűnözés térbeli ábrázolásának újfajta megközelítése (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: Jelen tanulmány a bűnözés térbeli ábrázolásának és térképi megjelenítésének egy újfajta módját mutatja be.Módszertan: A szerző a Köppen-féle meteorológiai osztályozást veszi alapul, s ennek mintájára, a rendészettudomány sajátságainak felhasználásával alakította ki újfajta bűncselekményi osztályozó rendszerét.Megállapítások: A szerző által kidolgozott rendszer előnyeihez sorolható, hogy a korábbi ábrázolási módokhoz képest szemléletesebben ábrázolhatók a területi különbségek, jobban mutatja azt, hogy az egyes bűncselekménytípusok (vagy szabálysértések, szabályszegések) az összbűnözéshez képest milyen arányban vannak jelen egy adott területen (a „mennyiség” és a „minőség” egyszerre van ábrázolva).Érték: A rendszer könnyen megtanulható és áttekinthető, s egyszerre több bűncselekmény is ábrázolható a térképen.