Interjú Várkonyi Zsolt úrral, a Börtönmúzeum projektvezetőjével (Belügyi Szemle, 2025)
A Budapesti Börtönmúzeum – a Büntetés-végrehajtási Szervezet Szakmatörténeti Gyűjteménye és Dokumentumtára – 2025. április 17-i megnyitása mérföldkő a hazai büntetés-végrehajtás történetében. A múzeum egyszerre emlékezik és szemléltet, hozzájárul a szervezeti kultúra erősítéséhez, a hivatás társadalmi megismertetéséhez és a múlt értékeinek átörökítéséhez. Kiemelt feladata a tudományos kutatások és a szakmai utánpótlás támogatása, valamint a közvetlen kapcsolat ápolása a látogatói közösséggel. Várkonyi Zsolt úrral, a Börtönmúzeum vezetőjével Szabó Csaba főszerkesztő-helyettes beszélgetett.