Az ittas járművezetést szimuláló szemüveghez kapcsolódó közlekedésbiztonsági kampány tapasztalatai (Belügyi Szemle, 2011)
Az ittas járművezetés világszerte napi szinten jelent problémát. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló gépjárművezetők által okozott balesetek számának csökkentése a magyar rendőrség számára is létfontosságú feladat. A szankcionálás és a megelőzés jelenti a két alapvető eszközt e káros és veszélyes jelenség elleni küzdelemben. A rendőrség közlekedési szakemberei folyamatosan dolgoznak új megelőzési módszerek kidolgozásán. A cikk bemutat egy új eszközt, az úgynevezett „részeg szemüveget”, amely kiválóan alkalmas arra, hogy józan személyek számára szemléltesse az alkohol emberi szervezetre és a vezetési képességekre gyakorolt hatását.