Szobafogság – avagy a szabadságelvonással járó szankciók helye és szerepe a fiatalkorúak büntető igazságszolgáltatásában (Belügyi Szemle, 2011)
A Gyermekjogi Egyezmény szerint a 18 év alatti személyeket gyermeknek kell tekinteni, ezért jogaikat, szükségleteiket és „legfőbb érdeküket” minden esetben figyelembe kell venni. Ez a büntetőeljárásokra is vonatkozik. A szerző amellett érvel, hogy a magyar szabálysértési törvény legújabb módosításai, amelyek lehetővé teszik a fiatalkorú elkövetők elzárását, egyrészt hatástalanok, másrészt sértik a nemzetközi dokumentumokban és gyakorlatban rögzített alapelveket és előírásokat.