Rendészet a tudásalapú kockázati társadalomban (Belügyi Szemle, 2011)
A tudomány és a politikai intézmények reagálnak, de már nem kezdeményeznek társadalmi változásokat. A szerző amellett érvel, hogy ha a bűnüldözést tudományos szempontból közelítjük meg, akkor a tudásalapú társadalom és a kockázati társadalom igényei között nincs ellentmondás. Amellett, hogy rámutat a bűnüldözésre irányuló intézményesített kutatás fontosságára, a szerző kitér e tudományterület nehézségeire is, amely az utóbbi években Magyarországon a tudományos érdeklődés középpontjába került.