A bűnmegelőzés távlatai (Belügyi Szemle, 2019)
A 21. században felértékelődik a bűnmegelőzés, mert a hagyományos büntetőjogi és kriminálpolitikai eszközök már alkalmatlanok a kriminalitás kezelésére, ezért a prevención lesz a hangsúly. A fokozódó globalizációs kihívásokra csupán rendészeti eszközökkel képtelenség reagálni, a megoldás egy profilaxis alapú társadalom. A szerző bemutatja, hogy a bűnmegelőzés miként nyer a XXI. században új dimenziót.