A rendőrség egyenruházati jelképeinek – címereinek és rendfokozatainak – alakulása a rendszerváltás körül (Belügyi Szemle, 2019)
A rendszerváltozás az egyenruházott testületek, így a rendőrség külső képét, a rendőr megjelenését is átalakította. A jelképek leváltása hónapok alatt megtörtént mégis egy teljes, közel fél évszázada működtetett rendszer változását jelképezte. A rendőrség jelképeinek, így címereinek és rendfokozati jelzéseinek változásai fontos szereppel bírtak a legitim fizikai erőszak monopóliumával rendelkező kemény hierarchikus szervezet modernizációjában.