Az intézkedéstaktika mint oktatásmódszertan, a korszerű és gyakorlatorientált képzés alapja (Belügyi Szemle, 2019)
Jelen tanulmányban a rendőrképzést nagymértékben meghatározó Intézkedéstaktika tantárgy kialakításának egyes mozzanatait, valamint működését kívánom részletesen bemutatni és megismertetni, amelynek alapjait a Budapesti Rendőr Szakközépiskola keretén belül került lefektetésre és amely oktatási struktúra működtetésére 1996 és 2004 között került sor, majd a képzési rendszer bővítéseként egy korszerű technikai feltételrendszer mellett az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában 2007 és 2012 között került oktatásra a tanulók részére.