Térfigyelő rendszerek empirikus kutatási eredményei a szubjektív biztonságérzet fényében (Belügyi Szemle, 2019)
Napjainkban a közbiztonság kérdése a legfontosabb tényezők közé sorolható. Az elmúlt években bekövetkezett Európa biztonságát jelentősen rontó események következtében, paradigma váltásra volt szükség a rendvédelmi szervek, a települési önkormányzatok és a lakosság részéről egyaránt. A legfontosabb lépéseket már mindhárom fél megtette, azonban e folyamat rendkívül hosszú, és folyamatos munkát igényel. Az objektívbiztonság és a szubjektív biztonságérzet növelésének egyik záloga lehet a térfigyelő kamerarendszerek fejlesztése és bővítése. A tanulmány egy 2017-ben Debrecenben elvégzett kérdőíves felmérés eredményeit mutatja be.