Fogvatartotti vélekedés a térfigyelő kamerák használatával kapcsolatban (Belügyi Szemle, 2020)
A tanulmány szerzője egy empirikus felmérés keretében két büntetés-végrehajtási intézet fogvatartotti körében végzett felmérést. A kutatás azt kívánta feltárni, hogy a bűnelkövetők miként viszonyulnak a térfigyelő kamerákhoz, mekkora szerepe van a kameráknak a bűnmegelőzésben, illetve megfigyelhető-e a térfigyelő kamerához való viszonyulásban bármiféle különbség életkor, valamint a büntetés-végrehajtási intézetben eltöltött idő tekintetében.