A koronavírus elleni védekezés: Interjú dr. Torma Albert r. orvos ezredes, rendvédelmi tisztifőorvossal (Belügyi Szemle, 2020)
2020. március 11-én a koronavírus-járvány kapcsán a kormány rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett. A koronavírus elleni küzdelem érdekében felállításra került az operatív törzs, amely minden fórumon hiteles és napra-kész információkkal látja el a lakosságot a megelőzést segítő intézkedésekről, teendőkről, hatósági eljárásokról. Nap mint nap tájékoztatják a széles közön-séget, a társadalom egészét. Vajon milyen kihívások elé állítja a fennálló járvá-nyügyi helyzet a rendvédelmi állomány illetékes szakemberét? Milyen javaslatai, tanácsai vannak a hivatásos állomány tagjai felé? Többek között ezekről is kérdeztük dr. Torma Albert rendvédelmi tisztifőorvost. A veszélyhelyzet meg-szűnését követően ismét megkérjük főorvos urat, hogy számoljon majd be a veszélyhelyzet kezelésének tapasztalatairól, eredményeiről.