A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának részvétele a koronavírus-járvány kezelésében: Interjú dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnaggyal, országos parancsnokkal (Belügyi Szemle, 2020)
Aki figyelemmel kísérte az új típusú koronavírus okozta világjárvánnyal kapcsolatos tájékoztatásokat, értesülhetett arról, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága amellett, hogy mindent megtett a hozzá tartozó objektumok és a benne lévő személyek biztonsága érdekében, a börtönfalakon kívül is részt vett a védekezésben. Köztudott ugyanis, hogy dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a kezdetektől fogva a Magyar Kormány által felállított Operatív Törzs tagja volt. Hogyan is zajlott a védekezés? Miként fért bele a többletfeladat parancsnok úr napi teendőibe? Többek között ezekről is kérdeztük tábornok urat, akivel Hornyik Zsuzsanna készített interjút.