A magyar tűzoltóság 150 éves története (Belügyi Szemle, 2020)
2020-ban ünnepeljük a Magyar Tűzoltóság fennállásának 150. évfordulóját. A tanulmány a Belügyminisztériumban 2020. február 3-án elhangzott előadásom írásos változata, így nem érinti azokat a kérdéseket, amit a konferencia későbbi előadói fejtettek ki részletesen. Azokat a mérföldköveket jelöli ki, amelyek meghatározók voltak a szervezet fejlődésében. A terjedelmi korlátok miatt ezek részletes kifejtésére nincs lehetőség, de egy átfogó képet ad a szervezet történetéről.