A trianoni békeszerződés hatása a büntetésvégrehajtás fejlődésére Magyarországon (Belügyi Szemle, 2020)
A trianoni békeszerződés alapvetően befolyásolta Magyarország társadalmi és kormányzati szerkezetét. Ezek a változások természetesen a büntetésvégrehajtás területét is érintették, és ennek néhány alapvető szempontját is megváltoztatták. A szerző különböző alapvető büntettésvégrehajtási koncepciót és elképzelést idéz fel ebből a korból, hogy ezzel bevezető tájékoztatást adjon a büntetősvégrehajtással kapcsolatos törvénykezés intézményrendszeréről, valamint az abból következő és végrehajtott változásokról. Ezen túlmenően részletes elemzést ad a szigorított dologházakról, amely emblematikus büntetési intézkedés volt a kedvezőtlen bűnügyi tendenciákkal szemben az 1920-as években, és amely a trianoni békeszerződés következményeként jött létre. Az esszé Magyarország e speciális korszakához kapcsolódó általános történelmi, jogi és morális tanulságok és következmények levonásával fejeződik be.