Kihívás és kockázat: Az államok XXI. századi hazai és nemzetközi kihívásai a fegyverigazgatás vonatkozásában (Belügyi Szemle, 2021)
A 2020-ban megjelent könyv szerzőjének kutatási tárgya Magyarországon és nemzetközi felületen is kevéssé kutatott, speciális rendészeti szakterület. A könyv nagyszámú információt ad az olvasónak a magyar, az európai és más kontinensek országainak lőfegyverrendészetéről. Szintén kevéssé ismert tartalmi eleme a könyvnek a nem halálos és az elektromos fegyverek alkalmazási lehetősége. A könyv írója rengeteg forrás és jogszabály, alkalmazott gyakorlat elemzésével a következtetésekből kialakított ajánlásokat mutat be.